Fake or real?

Een reclame komt voorbij. Alles is mooi, alles is geweldig, alles klopt. Ik bedenk me hoeveel reclames ik al gezien zal hebben in mijn leven. Het moeten er tienduizenden zijn. Magazines, bushokjes, televisie, YouTube, social media, websites. Op de snelweg, bij de winkel, de kapper en op de kleding van mensen om me heen. Perfecte spullen, perfecte mensen, perfecte ideeën. Alles is nodig, alles is belangrijk, alles is geweldig. Waar ik maar kijk, waar ik maar ben. Overal komen boodschappen, verpakt in perfecte beelden op je af.

Perfectie, show. In real life is het vaak net even anders. Je kan de juiste trui aan hebben, je komt bij de juiste kapper die het juiste model haar knipt en je draagt echt de juiste broek. Maar het zegt niets. Ja, je hebt geoefend op je stralende glimlach met de juiste tanden, maar je ogen, achter de overigens wel juiste bril, laten een andere realiteit zien. De boodschap die je bent gaan geloven is dat perfectie je gelukkig maakt. Maar het is een leugen. Het juiste geurtje, de juiste schoenen, het neemt je eenzaamheid niet weg.

The show must go on. Klinkt nog altijd goed, maar het is een leugen. Show is fake. Times are changing. Het geloof in mooie verhalen en prachtige beelden is aan het verdwijnen. Het heeft je niets gebracht. Het heeft je onrust niet verminderd.

Ik geloof in real. Mijn held Jezus was real, nooit hypocriet en nergens maakte Hij een show. Hij deelde Zijn liefde met alles wat in Hem was, maar liet mensen soms ook gewoon achter omdat Hij helemaal op was. Hij was meelevend voor hoeren en criminelen, maar ook beledigend en snoeihard tegen beroepsgelovigen die een show hadden gemaakt van het dienen van God. En Hij was niet van blablabla, maar Hij deed wat Hij sprak, tastbaar, zichtbaar. En als Hij sprak waren Zijn boodschappen verpakt in vaak eenvoudige verhalen. Reële verhalen.

Lets get real. Wie ben je eigenlijk? Wat zijn jouw dromen? Waar word je gelukkig van? Kan jij, jezelf zijn? Of leef je in 100 verschillende rolletjes, met 20 verschillende maskers en pas je, je als een kameleon aan waar je maar bent? Niet doen, dat is zo vermoeiend! Ik heb goed nieuws voor je. Jezus, wil Zijn echtheid in jou uitstorten. Zodat je, jezelf wordt. Gewoon die unieke persoon, zoals je bedoeld bent. Geen rolletje hier, maskertje daar, maar gewoon jij…

Welkom jij.
De wereld wacht op jou.
Anderen zijn er al genoeg.

Jezus, ik leg mijn maskers en rolletjes af. Help mij echt te zijn, zoals U echt bent. In elke situatie, in elke omgeving en iedere dag. Tot ziens; alle nep, show en perfectie. Welkom aan echtheid, rust en heel veel vreugde.