Wordt geen euroknaller!

Wordt geen euroknaller!

Ik zit elke dag in de bus naar mijn werk. In heel veel van die bussen hangt tegenwoordig een poster met de tekst: Wordt wie je bent! Op die poster hebben ze een foto van iemand met een smiley voor het hoofd geplaatst.

Die reclame stoort mij gigantisch, want het is onzin wat ze zeggen.

Ten eerste zeggen ze dat je jezelf moet worden, maar dan zetten ze wel een foto neer en plakken een smiley voor iemands gezicht. Uhm, meneer de reclamemaker, als je wilt dat ik mezelf ben waarom laat je dat dan ook niet zien in de reclame? Waarom plak je zo’n stomme smiley voor mijn gezicht?

Ten tweede geloof ik persoonlijk niet dat je jezelf moet of kan worden. Toen je vanuit de hemel op aarde werd gezet was je jezelf al. Er ligt een blauwprint in de Hemel met jouw naam erop. God had een geweldig idee en heeft daarnaar gehandeld. God dacht niet: Nou Ik zal hem voor de helft afmaken en dan kijkt hij maar hoe hij de andere helft op aarde fixt!
Ik geloof dat je in Zijn evenbeeld bent gemaakt. Ik geloof dat Hij een geweldig werk heeft gedaan toen Hij jou maakte. Ik geloof dat je helemaal af was toen jij gemaakt werd.
Wat ik wel denk is dat we soms iets anders kunnen worden dan waar we oorspronkelijk voor bedoelt zijn. Pijn, schaamte of ziekte kunnen dingen uit ons hart roven waardoor we stukjes kwijt raken van wie we eigenlijk zijn.

In Jesaja 43:4 staat:

‘Jij bent zo kostbaar in mijn ogen,
zo waardevol, en ik houd zo veel van je.

God vindt jou zo geweldig dat hij 3000 jaar geleden iemand deze tekst laat opschrijven zodat jij dit nu elke dag zou kunnen lezen. Dat is toch TE GEK!!!
Je bent een geweldenaar! Je bent super mooi, getalenteerd, geliefd en de wereld zou er niet zo uitzien als jij er niet was. Je bent het waard om serieus genomen te worden. Door anderen, maar in eerste instantie ook door jezelf.

Als je iets in huis hebt wat super veel waard is ga je daar voorzichtig mee om. Je laat bijvoorbeeld niet een baby op jouw nieuwe laptop zitten. Hoeveel te meer ben jij het dan waard om voorzichtig mee gedaan te worden.
Het is daarom super belangrijk om grenzen te stellen en die te bewaken. In jouw relatie of gezin, in jouw werk, bij je vrienden en in de kerk. Weet jouw waarde!

Wordt geen euroknaller! Wordt niet iemand die te makkelijk zijn grenzen verlegd om zo in de gratie bij anderen te komen. Geef jezelf niet te snel als je daar niet aan toe bent. Laat niet zomaar over je heen walsen en sta stevig in jouw identiteit.

Wordt geen euroknaller. Wees niet iemand die te makkelijk met alle winden meewaait. Heb een eigen mening en durf die ook te delen. Laat jezelf niet ondersneeuwen door de mensen om je heen.

Lieve schat, je bent onwijs belangrijk! Je bent nodig! We kunnen niet zonder jou! Laat de wereld zien wie je bent, want dat ben je waard! Je hoeft jezelf niet te vinden. Je hoeft jezelf ook niet te worden.
Je bent een zoon of dochter van de Allerhoogste! Dat is wie je bent! Dat kan je niet worden, dat was je al voordat je geboren was!

Dus wordt geen euroknaller! Je bent geweldig!

Blessings, Domenique!