Heilige Geest vs Babel

Een rondje den Bosch maakte dit stukje schrijven in mij wakker. Struinend door de stad zag ik een oud gebouw met daarop een bordje met de naam H. Geestgebouw. ‘Wauw wat mooi’ dacht ik. Mijn gedachten vulden zich verder. ‘Waarom zou dit gebouw zo genoemd zijn. En: ‘wat is hier gebeurt Heilige Geest, waarom uw naam erop staat’?
Wat zou het mooi zijn als veel meer gebouwen gevuld worden met de Geest van God. Nu weet ik wel dat het niet om de gebouwen gaat, hoor :) Het zijn maar stenen! Maar toch ;).
De bijbel zegt: ons lichaam is een tempel (gebouw) wat behoort aan de Heilige Geest. U, jij en ik als wederom geboren christenen zijn een levende steen in het grote geheel.

Ik nam een stapje dichterbij om er een foto van te maken. Tot mijn verbazing had het gebouw later in de geschiedenis een nieuwe naam gekregen. Namelijk: Babel.
En weer begon het van boven te ratelen. ‘hoe is het mogelijk’?
Maar ook de vraag: ‘hoe vaak is dit zo’?! Hoe vaak is Babel in mijn tempel nog aanwezig? Heftige vragen, maar goed om te stellen.

Babel heeft meerdere betekenissen als je het opzoekt. Wat mij betreft staat het voor alles wat niet wil buigen voor Koning Jezus.

Wil je ook (meer) vruchtbaar zijn? Wil je doorgeven wat God je geeft? Wil je gevuld zijn met Zijn Heilige Geest? Wil je vermenigvuldigen? Wil je uitdelen? Wil je als een levende steen zijn? Dat was en is ook mijn verlangen.
Dat gaat dieper, verder. Dat betekent dat elk stukje babel mag afsterven in mij, in ons. Elk babel in mij, wat niet buigt voor Koning Jezus mag en zelfs moet ik afleggen wil ik vrucht dragen.
Ik doe dat en ik wil dat. Het is een keuze. En we hebben daarbij de beste Helper die er is!
Het betekent dat leugens moeten wijken en bolwerken buigen voor de Waarheid. De leugen bijvoorbeeld dat ik het niet kan, of niet op die manier zoals anderen dat zo goed kunnen. Als ik wil gehoorzamen aan de Heilige Geest, mag ik buigen. Het is een actieve houding.

Wat wil je Hem geven? Je angst, onzekerheid? Je pijn misschien? Roddel, onveiligheid, niet eervol spreken, ik-kan-het-niet leugens, ik-hoor-nergens-bij leugens of zie-je-wel-niemand-ziet-mij leugens? Angst voor mensen, angst om een stap naar voren te zetten? Alle babel in ons, heeft als doel ons niet helemaal onszelf te laten zijn. Het houdt je klein, het is niet de waarheid over jouw leven. We hebben je nodig in het Lichaam van Jezus, je bent uniek, bestemd voor een doel. We hebben je nodig in het Lichaam, elk deel elk stukje is nodig.

Lieve Vader, ik wil zijn zoals U mij bedoeld heeft. Laat mij Uw blauwdruk voor mijn leven zien. Help mij om alles wat dat in de weg wil zitten, op te ruimen, in de naam van Jezus.

Rom: 8:19 ‘De schepping ziet reikhalzend uit naar het moment waarop zal blijken wie de zonen en dochters van God zijn’.