Ga hobbyen!

Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over hobby’s. Ik dacht na over: waarom we ze hebben en waarom we de hobby’s hebben die we hebben.

Het lijkt me logisch dat we hobby’s doen, omdat we die dingen leuk vinden om te doen. We doen niet aan stomme dingen als we het over hobby’s hebben. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat het zijn of haar hobby is om naar de tandarts te gaan.

Als tweede kiezen we dingen uit, omdat ze voor ons ontspanning brengen. Soms is het alsof je even helemaal van de wereld bent afgesloten. Ondanks dat sommige mensen hele ruige hobby’s hebben, geeft het ze toch een gevoel van rust en bij kunnen komen..
Ik moet er bijvoorbeeld niet aan denken om een berg te beklimmen. Ik hoor niet zo hoog in de lucht te zijn. Maar er zijn mensen die dat helemaal geweldig vinden. Die mensen moet je vast niet vragen om met een gitaar op een podium te gaan staan.

Dat vind het tofste aan hobby’s; het zegt iets over jouw karakter. Daarom geloof ik dat een hobby niet iets randoms is, maar dat God dat in jou heeft gelegd. Ik ben er heilig van overtuigd dat God die hobby’s ook gebruikt.

Mijn grootste hobby’s

Mijn grootste hobby’s zijn muziek maken en het schrijven van mijn boek. Ik vind het heerlijk ontspannend om achter mijn laptop te zitten en pagina’s vol te schrijven met mijn ideeen. En er zijn voor mij weinig dingen mooier dan met mijn gitaar de gemeente in aanbidding te leiden.
Daar geniet ik van. Dat geeft mij en ontspanning.
Maar het zijn ook de momenten waarop God het meeste tot mij spreekt. Dat zijn de momenten, voor mij, waarin ik Hem echt tegenkom.

Daarom roep ik je op om niet licht over jouw hobby te denken. Ik geloof dat God jouw hobby en de tijd die jij erin steekt wilt gebruiken om jou te laten ontspannen, te bekrachtigen en te bewapenen. Het zijn momenten om visie te ontvangen en momenten van zelfreflectie. Het zijn momenten waarin je helemaal eerlijk kan zijn naar God en naar jezelf.

Ik geloof dat hobby’s een Godsgeschenk zijn als het gaat om intimiteit met Hem. Ik geloof dat Hij ervan geniet als wij genieten. Hij is onze goede Vader. God wil dat het goed met ons gaat. Daarom heb je die hobby gekregen en ervaar je zoveel vrijheid in die hobby!

Ik wens je een toffe hobby(intimi)tijd! Blessings