Je oude fiets..

Gelukkig, het voorjaar is weer aangebroken! De zon laat zich zien en ik geniet ervan. Ik ben niet zo’n wintermens, nee, kou is niet zo mijn ding. Ik probeer iedere dag een stuk te fietsen. Heerlijk genietend door de duinen. Ik realiseer me meer en meer hoe prachtig het hier is. Waarom ik hiermee begin? Nou, gewoon om jullie te bemoedigen en omdat ik tijdens het fietsen inspiratie op doe. Zo ook deze week.

Wij wonen op het prachtige eiland Goeree Overflakkee. Vele toeristen vinden hun weg naar het eiland. Ik kwam gisteren een groepje fietsers tegen, volgens mij Franse mensen. Op gehuurde fietsen. En dat ging niet zoals het moest gaan, je zag de onwennigheid en ik hoorde het ook. De fietsen kraakten en regelmatig hoorde ik iemand mis schakelen. En dat zette me aan het denken. Als zo’n fiets nieuw is, voor jou in ieder geval, dan moet je daar aan wennen.

Zo kan het ook in je geloofsleven zijn. Jezus noemt het voorbeeld van nieuwe wijn in oude zakken. Jonge wijn kun je niet in oude zakken stoppen. Jonge wijn gaat gisten en de oude zakken kunnen die rek niet aan. Zo was het ook met de farizeeërs, zij geloofden niet in Jezus. Ze waren stug en hingen aan oude tradities en regels. Hier paste Jezus niet in. Het christen zijn vroeg om een nieuwe levenswijze, nieuwe structuren en tradities.

Vernieuwing van denken. Durf jij te vernieuwen? Nee? Je oude fiets rijdt nog zo lekker? Haha, nee dat bedoelde ik niet. Durf jij de levens veranderende boodschap van Jezus te accepteren? Hij is echt totaal anders!