Wat moet jij nou met een kind?

Your thoughts define me
You’re inside me
You are my reality
(Jonathan David Helser – ABBA)

Als ik 1 ding heb onderschat met de zwangerschap en alles wat daarbij hoort is de aandacht die je krijgt. Van alle kanten komen bekende en onbekende mensen naar ons toe om de buik te bewonderen en interesse te tonen in de baby en de zwangerschap.

Van de week was ik aan het werk toen ik uit een onverwachte hoek aandacht kreeg. Misschien had ik de aandacht van diegene wel verwacht, maar hetgeen hij zei was wat me verraste. Het was namelijk zo dat een collega mij vroeg hoe lang het nog duurt voordat onze kleine held er is. Na een klein gesprekje liep hij weer door en stond ik weer alleen in de keuken. Ergens in mijn hoofd hoorde ik toen: Wat moet jij nou met een kind?Je kan helemaal niets met kinderen. Je weet toch dat het allemaal niet zal lukken. Jij zal falen, Linsey zal falen en jullie kindje zal falen. Hij zal nooit een goede relatie kunnen hebben. Hij zal vast gaan scheiden. Net zoals velen in jouw familie.

Het was heel specifiek over dat er geen goede relatie zal zijn in het leven van ons kindje. Het had me niet bang gemaakt, maar ik was wel een verbijsterd. Denkt die sukkel van een duivel nou dat hij me kan intimideren met deze woorden? Denkt hij nou echt dat ik dit ga geloven?

In Jeremia 29:11 lezen we:
Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.

Ik had op dit moment een keuze. Laat ik me intimideren door wat de (verslagen) vijand mij aan probeert te praten of laat ik mij inspireren door wat God over mij heeft uitgesproken?

Gods woorden maken wie we zijn!
Gods gedachten over ons zijn waarheid geworden!
God is het die ons maakte!
God heeft ons levensplan in Zijn handen!
God heeft een hoopvolle toekomst voor ons gecreëerd!

Niets of niemand kan daar iets tegen doen!