Hij kent jouw naam!

Linsey en ik verwachten ons eerste kindje in 2018.  Het is super bijzonder om dit wonder mee te mogen maken. We kunnen ook niet wachten tot ons kleine ventje dan eindelijk bij ons is.

Eén van de leukste maar ook moeilijkste dingen omtrent zwangerschap is het verzinnen van een naam. Gaan we vernoemen? Nederlandse of buitenlandse naam? Welke letter vind je het mooiste en wat past er wel en niet bij onze achternaam. Het is nog niet zo makkelijk als ik in eerste instantie dacht.

Een naam zegt alles over iemand. Het geeft de mens een groot stuk identiteit. Dus het is belangrijk dat je een naam kiest die een positieve boodschap heeft. Elke keer als ik de naam van ons kindje uitspreek, spreek ik iets over hem uit. En aangezien we leven en dood kunnen zaaien vanuit onze woorden, moeten we daar alert op zijn. Een naam doet heel veel.

Als je iemand voor het eerst tegenkomt dan stel je jezelf eerst voor. Iemands naam kennen, is de eerste stap naar relatie.

Mijn favoriete Bijbelverhaal heeft alles te maken met de naam van de hoofdpersoon. Het verhaal van Zacheüs. Zacheüs betekent “zuiver”.
Ondanks alles wat hij verkeerd deed, elke keer als zijn naam genoemd of geroepen werd, werd hij ”zuiver” genoemd. Ik geloof echt dat het een profetische kracht in zijn leven is geweest.

In Jesaja 43 staat:’ Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn.
Dit is onwijs gaaf! De God van hemel en aarde, De Schepper van alles wat leeft, kent jouw naam. Hij weet wie je bent. God zegt daarmee: Hé, Ik ken jou. Ik wil relatie met jou. ‘

Dit zien we terug in het verhaal van Zacheüs als Jezus hem uit de boom roept. ‘Heden moet Ik in uw huis vertoeven‘ zegt Jezus dan. Van de relatie die Jezus voor ogen heeft met Zacheüs heeft Hij geen andere keuze dan met Zacheüs op te trekken. Dit begint allemaal met het roepen van zijn naam.

Lieve Papa in de hemel, dank U dat U mijn naam kent.
Dank U dat U ervoor gekozen heeft om relatie te hebben met mij.