Op twee gedachten hinken..

Soms kan het maken van een keuze zo moeilijk zijn. Beide opties hebben veel voordelen en als je hebt gekozen is er eigenlijk geen weg terug. Eigenlijk zou je simpelweg niet willen kiezen. Die optie is er helaas niet. Er moet een keuze worden gemaakt.
Je krijgt keuzestress. Je gedachten schieten het ene moment naar optie a en twee seconden later naar optie b. Alle mogelijke gevolgen in het kwadraat komen langs. En ben je dan net klaar, dan begint het weer opnieuw.
Op twee gedachten hinken. Dit gezegde komt uit het verhaal van Elia. Elia daagde het hele volk uit. Kies je voor een lekker tastbaar beeldje van hout en steen of kies je voor een ongrijpbare, dynamische maar levende God?
Het volk schiet direct in een keuzestress. A of B. Paniek in de zaal. Wat gaan we kiezen. Die beeldjes staan zo leuk op de schoorsteen en ik heb er echt ‘baat’ bij. Anderzijds heeft het ook al drie jaar niet geregend, terwijl we van alles offeren aan dat houten beeld. Maar toch het voelt goed, staat leuk en de buren hebben het ook. Maar ja, God die is wel heel machtig. Hinkend van de een op de andere gedachte. Keuzestress die hen zo verlamd dat ze simpelweg geen woord meer over hun lippen kunnen krijgen, geen keuze kunnen maken.
Elia zegt het een beetje spottend. Hoe lang hinken jullie nog op twee gedachten? Maak een keuze. Een radicale keuze. Zeker wat betreft de dingen van God. Ook al ken je God al langer en ben je misschien opgegroeid in een kerk. De wereld heeft ook veel invloed en ruimte gekregen in je denken en doen. En het kan toch weinig kwaad, ik ben toch gelukkig!?
Er is maar 1 God die antwoordt met vuur. Er is maar 1 God die jou een focus kan geven en je in je bestemming kan leiden. Maar dat vraagt een keuze. Een radicale keuze.
Vader, U weet wat de beste keuze is voor mij. De beste keuze, dat bent U. Dank voor Uw Heilige Geest die ons wil leiden en richting geven. Overal, altijd en in alles. Dank U wel dat U mij een duidelijke focus geeft. In Jezus Naam