Lijk ik zo weinig op Jezus?

Een berichtverzoek in mijn messenger; “Hi, Ik ben erg geraakt door jullie posts. Ze blijven nogal hangen. Ik wilde jullie graag een vriendschapsverzoek sturen. Maar ik voelde een drempeltje. Ik ben gescheiden en ik weet niet hoe jullie daarin staan ? vond het wel zo netjes eerst even te vragen. Lieve groet,”

Waarom krijg ik zulke aarzelende berichtjes van mensen die graag met ons zouden willen connecten, maar denken dat wij dat misschien niet zouden willen omdat ze ‘fouten’ hebben gemaakt?

Lijk ik zo weinig op mijn Jezus? Die een hoer ruimte gaf om zijn voeten met tranen te wassen en met haar haar te drogen? Zijn voeten te verzorgen met kostbare olie wat ze met haar “voormalige beroep” bij elkaar had verdiend? Dat allemaal tijdens een etentje waarbij Hij de afkeer en vernederende blikken van religieuze leiders voelde branden?

Lijk ik zo weinig op mijn Jezus? Die gewoon alleen durfde te zijn en langdurig durfde te praten met een vrouw die al 5 mannen heeft gehad en bij de 6e niet eens meer een verbond durfde aangaan. Zonder dat hij zich druk maakt over de roddels en geruchten die dat kon veroorzaken?

Lijk ik zo weinig op mijn Jezus? Die een onbetrouwbare dief, Judas, de verantwoordelijkheid gaf om zijn financiën te beheren? Die wel wist dat er af en toe wat in zijn zakken verdween, maar dat incalculeerde als de prijs van liefde?