Ongelofelijk!?

Het verhaal van kerst, herdertjes en Jezus is ongelofelijk… toch?
Ik vond het vroeger in ieder geval een bizar en bijna ongeloofwaardig verhaal.

Tot het moment in mijn leven dat ik hem persoonlijk leerde kennen. Dat kindje Jezus bleek een levende persoon die zich met mijn leven wilde bemoeien. En mijn hele leven veranderde. Ongelofelijk ja… ongelofelijk mooi!

Ik werd eigenlijk een soort verliefd. Ken je dat gevoel van die tintelingen in je buik? Dat gevoel dat je, je ogen niet van iemand af kan houden. Vlinders in je buik en de hele dag het gevoel dat je wel kan blijven zingen. Heerlijk toch. Dat is verliefdheid. Een heerlijk begin waarin je soms alle zicht op de realiteit kwijtraakt. Geweldig en kostbaar. Alles is geweldig en alles gaat goed komen. Dat gevoel.

Helaas gaat het meestal na een tijdje over. In een relatie komt dan wat sleur. Je leert elkaar beter kennen, het nieuwe is er af. Liefde wordt echt een bewuste keuze en gaat niet altijd meer vanzelf. De persoon waar je eerst nog mee in de wolken was, blijkt toch ook van deze aarde te zijn. En vaak lijdt het uiteindelijk zelfs tot diepe teleurstelling. Je kent het vast wel in je eigen leven. Geen mens is volmaakt en de volmaakte liefde, de volmaakte partner, de volmaakte minnaar heeft nog niemand ooit gevonden.

Tenminste nog nooit? Zal ik je eens iets heel bijzonders vertellen. Ik vond werkelijk in Jezus, de perfecte liefde. Ongelofelijk, liefde die nooit faalt. Ik was al wat ouder. Ik had al wat krassen en deuken opgelopen in de liefde. Erg sceptisch geworden over de liefde in het algemeen. Maar toen vertelde iemand mij over een God die liefde is. Een bizar verhaal natuurlijk, maar het had wel mijn interesse gewekt.

Ik besloot me erin te verdiepen en leerde deze God echt kennen. Zeg maar als een partner, als mijn vriend, als mijn geliefde. Een ontmoeting en ervaring die mijn leven echt totaal heeft veranderd. Ik leerde een God kennen die echt verliefd was op mij. Als een vader of een moeder op z’n pasgeboren kindje zeg maar. Een soort van roze wolk. Deze God zegt prachtige dingen in de bijbel. Ik had deze dingen nog nooit gehoord. Hij zegt dat “Hij zijn ogen niet van je af kan houden¹” dat Hij “een lied over je zingt²” dag en nacht naar je uitkijkt³ en zich in je verheugt met alles wat Hij heeft. Behoorlijk verliefd toch?

Het meest bijzondere vond ik dat het niet alleen  dingen waren die op stonden geschreven, maar dat het veel verder ging. Ik ging deze God ook echt leren kennen. Hij was overal bij me, sprak tot me, gaf me wijsheid en inzicht in dingen. En hoe moeilijk het leven ook was, ik kon altijd bij hem terecht. Ik wil hem daarom graag aanbevelen als de Liefde die nooit Faalt. Ook als dingen om je heen instorten, als je vol eenzaamheid zit en uitgeput bent. Hij is er altijd, neemt je altijd serieus, luistert altijd, geeft op de juiste momenten antwoorden. Is de perfecte vader, moeder, vriend en geliefde die je ooit zal leren kennen. Ongelofelijk toch? Ongelofelijk mooi!

Als je Hem leert kennen, begint je leven een soort opnieuw. Alsof je opnieuw geboren wordt. Hoe dat gaat, kan je hier lezen.

Voor nu willen wij je vertellen dat Hij van je houdt. En als je even stil bent, je ogen sluit en je hart opent zal Hij dat ook zelf tegen je zeggen.

Bezoek eens een dienst. Naast een geweldige ontspannen en inspireerde tijd is daar alle ruimte om uw vragen te stellen.

Kijk voor een overzicht van de samenkomsten rondom kerst: iamloved.nl/kerst

En onze reguliere events en samenkomsten op iamloved.nl/agenda