Ik ken mijn kleuren, maar bovenal kent God mijn kleuren.

Ken jij Frans Bauer? Wat weet je over hem? Hij is zanger, zijn vrouw heet Mariska, “Heb je even voor mij?”, komt uit Brabant. Zo bij elkaar weten we vast best wat feiten over hem. Maar ken je hem? Weet je wat hem bezig houdt, wat er speelt in zijn hart, waar hij van geniet of juist wat hem verdrietig maakt? Van de meeste mensen in ons leven kennen wij wel de feiten, maar we kennen ze niet echt.

Wie kent mij? Pas kwam deze vraag bij mij naar boven. Mensen koppelen mij vaak aan de schilderijen die ik maak. Dat is Annette, die schildert. Het leek wel of iedereen mij alleen maar nog zag omdat ik schilder. Gesprekken gingen over mijn schilderijen, mensen benaderden mij om mijn schilderijen en plaats ik een schilderij op facebook dan krijg ik meer likes dan “normaal”.

Ik zat met mezelf in de knoop en kwam met het idee om voorlopig het schilderen te laten voor wat het is. Stoppen met schilderen om mij te richten op mijn andere kwaliteiten. Met het idee: misschien zien mensen dan dat ik méér ben dan een penseel en een klodder verf.

In diezelfde week sprak Albert over ”Je bent Gods kunstwerk”. God zei mij een schilderij mee te nemen. “Natuurlijk dacht ik, weer een schilderij.”  Ik was er zo klaar mee. Totdat ik dit schilderij gaf aan de persoon voor wie het was. Ik zag haar emotie en wat het haar deed, om door mij heen, deze boodschap van God te ontvangen. Waarop ik zo duidelijk voelde dat mijn talent dat ik heb gekregen zo belangrijk is om te spreken tot mensen.

Op vrijdag kreeg ik ook een beeld voor een schilderij met daarbij de betekenis. Die zondag erop kwam er iemand naar mij toe die vroeg: “Wil jij kijken of je een beeld van God krijgt voor onze toekomst en hier een schilderij van maken?” Daarnaast kreeg ik onverwachts via LinkedIn een opdracht voor een schilderij.

Ik ben Annette en ik schilder. Een talent dat ik van God heb gekregen. Een manier om Gods boodschap door te geven, een manier om mensen te bemoedigen, een manier om te profeteren en te evangeliseren. Ik ben meer dan een penseel en een klodder verf. Ik ken mijn kleuren, maar bovenal kent God mijn kleuren.

I am all He says I am