Gebruik de goede spiegel!

Jaren geleden besloot ik nooit meer naar mezelf te gaan kijken. Behalve dan in de spiegel van hoe God naar me kijkt. De spiegel van Gods beeld wat Hij in mij herstelt. De spiegel van Gods liefde en genade. De spiegel van Zijn Waarheid over mij.

Nu was ik er de afgelopen tijd toch heel even ingetrapt. Door omstandigheden en gebeurtenissen de afgelopen weken keek ik steeds vaker in de verkeerde spiegel. De spiegel heet IKKE. Hoewel je het eigenlijk zou verwachten met zo’n naam, is de IKKE spiegel niet te koop bij Ikea. Maar deze spiegel hangt wel overal om je heen.

Het lastige is;
In jouw spiegel, de IKKE, zie je het beeld van jezelf in jezelf. Daar word je niet per se blij van. Als ik in de spiegel van mijn eigen waarneming kijk dan zie ik vooral± twijfel, onzekerheid, tekortkomingen, beperkte mogelijkheden, fouten, angst om te falen.

Het mooie is;
Er is nog een andere spiegel. De HIJE. Ook die is niet te koop bij de geel blauwe meubelgigant. De HIJE is Gods spiegel. In die spiegel zie je het beeld van Hem in jezelf en weerspiegelt het beeld van hoe Hij naar jou kijkt. Daar word je heel erg blij van. Als je jezelf in de spiegel van Gods waarneming ziet dan zie je visie, zekerheid, bekwaamheid, onbeperkte mogelijkheden, zegeningen, aanmoediging, kracht en genade.

Ik ben weer snel voor de juiste spiegel gaan staan. Alle dingen zijn mogelijk bij God en daarom zijn alle dingen mogelijk voor wie gelooft. Niets kan me scheiden van Hem. Hij verandert me naar Zijn beeld. Van heerlijkheid tot heerlijkheid.

Ik zie er goed uit in die spiegel, vind ik. Het beeld van een goede Vader. Ik zie een heilige, een koning, een profeet, een priester. Ik zie mezelf met kracht en waarheid bekleed. Nu ik het goed zie… ben ik awesome!

Vader, vergeef ons dat we soms zo dom zijn om voor de verkeerde spiegel te gaan staan. Ik wil niet langer kijken in de IKKE, maar in de HIJE. Vandaag besluit ik weer te gaan kijken naar U. Naar mezelf te kijken vanuit U. Dank u wel dat u mij verandert van glorie tot glorie. Steeds een beetje meer, steeds een beetje mooier. Dank voor de spiegel van Uw aanwezigheid in mij. Ik zie er goed uit in die spiegel, alles is mogelijk, ik kan alle dingen in U. Dank voor Uw schoonheid, die afstraalt op mij.