Day of Love and Marriage

Zaterdag 23-11-2024 | Nijkerk

Liefde en verliefdheid in je huwelijk, vanzelfsprekend toch!?

Liefde en het huwelijk, het is iets prachtigs! Het kan ook enorm krachtig zijn, maar het is tegelijk ook oneindig kwetsbaar. 

De bijbel laat ons zien dat het huwelijk door God bedoeld is als een plek waar Hij de hemel kan laten doorbreken op aarde. Een plek waar we diepe bevrediging, vreugde en vrede kunnen ervaren voor geest, ziel en lichaam. Een plaats waarin we sterker zijn, dan we ooit alleen zouden kunnen zijn. Een plaats waar we elkaar mooier maken, versterken, opbouwen en in bestemming brengen. Een plaats van eenheid en liefde, waar God Zijn volle zegen ongehinderd kwijt kan!

En toch is dat absoluut niet vanzelfsprekend in een huwelijk. Liefde is niet vanzelfsprekend, en verliefdheid is soms al helemaal ver te zoeken. Mensen raken ‘gewend’ aan wat ze hebben en komen terecht in een ‘lauw’ huwelijk. Een samenleven wat is gebaseerd op een systeem van onderlinge afspraken en een soort van gedoogbeleid. Geen verbinding, geen diepe relatie en het vuur dooft langzaam maar zeker. Toch laten we daarmee wel heel veel liggen van wat God ons eigenlijk in het huwelijk tussen man en vrouw wil geven! Waar je geestelijk gezien gewoon recht op hebt!

De vijand haat gezonde huwelijken, omdat ze een plek zijn waar partners, en kinderen volledig tot bloei en bestemming kunnen komen. Dat is precies de reden dat de vijand en de maatschappij er zo op inbeukt. Want alles wat echt waarde heeft moet kapot. Met als resultaat dat in deze tijd waarin wij leven maar liefst tweehonderd kinderen, per dag, horen dat hun ouders gaan scheiden. Met alle schade van dien. Hoe heftig is dat. Dan mogen we toch alles doen, wat in ons vermogen ligt, om dat te voorkomen.

Wij geloven dat liefde en huwelijk niet zonder elkaar kunnen. Het huwelijksverbond is een Goddelijke basis voor het ontwikkelen van liefde en liefde is de basis voor het steeds verder ontvangen van de zegen die God geeft in huwelijksverbond. Mensen verwachten van een huwelijk dat het liefde geeft, maar eigenlijk moet je van liefde verwachten dat het een geweldig huwelijk geeft.

Visie en inhoud van deze dag

De visie van dit event is dat we allemaal aangemoedigd worden om te jagen naar de liefde (1 Korinthe 13+14). We mogen ons ernaar uitstrekken en het proberen te pakken. Daarin is het huwelijk bedoeld als oefenplek. Hier mogen we leren om onszelf te zijn, te groeien, te genieten van een ander en om van hem of haar te leren. Het is de perfecte en veiligste omgeving om een diepe vriendschap op te bouwen en om te leren wat onvoorwaardelijke liefde betekent. Als we de persoon die in ons leven het meest dichtbij staat niet lief kunnen hebben, hoe kunnen we dan anderen liefhebben?

In de berijmde Psalm 133 lezen we: ‘Waar liefde woont gebied de Heer zijn zegen’. Zonder liefde is een huwelijk vooral een contract; statisch ondertekend maar zonder inhoud. Liefde is een mysterie, het maakt het huwelijk aantrekkelijk en een fijne plek om te vertoeven.

Wij geloven dat de Heilige Geest je wil helpen om met onbedekt gezicht te zien wat Hij ziet. Dan ontdek je het plan wat God heeft voor de ander, de talenten die God heeft gegeven en hoeveel God van hem of haar houdt. Dat is essentieel voor een gezonde verbinding tussen man en vrouw.

De mannen moeten dus net zoveel van hun vrouw houden als van zichzelf, en de vrouwen moeten respect hebben voor hun man. (Efeziërs 5:33)

Programma

De dag begint om 10:00 uur en zal rond 16:00 uur zijn afgelopen. Ieder blok bestaat uit aanbidding, onderwijs en gebedsbediening.

10.00 – Inloop
10.15 – Blok 1
12.30 – Pauze
13.30 – Blok 2
14:45 – Pauze
15.00 – Blok 3
16:30 – Einde

Voor wie is deze cursusdag bedoeld?

  • Voor echtparen die gewoon het maximale uit hun huwelijk willen halen;
  • Voor echtparen die ervaren dat hun huwelijk (deels) een sleur is geworden;
  • Voor echtparen die voldoening en vervulling willen ervaren in hun relatie;
  • Voor de echtparen die willen groeien in liefde in het huwelijk;
  • Voor de echtparen die van elkaar houden, maar (weer) helemaal verliefd willen worden… en ja dat kan;
  • Voor echtparen die genezing, heling of bevrijding nodig hebben.

Let op: 

  • Nog niet getrouwd? Dan kun je deze dag helaas niet volgen.
  • Je kunt de dag ook níét alleen volgen, maar samen als echtpaar, man en vrouw.

Het team

Deze dag zal onder leiding staan van Albert en Michelle van der Heide. Albert en Michelle weten uit ervaring, wat het inhoud als je huwelijk onder grote druk komt te staan. Jezus leerde hen om telkens opnieuw lief te hebben, dat heeft hun huwelijk gered. En het geheim en de principes van God die ze daarin ervaren geven ze graag door. Albert en Michelle zullen deze dag onderwijs geven en bedienen met de focus op innerlijke genezing, seksualiteit en het ontvangen van nieuwe liefde en verliefdheid.

Daarnaast zal er een team aanwezig zijn vanuit I AM Loved, om waar nodig te ondersteunen en bedienen met gebed.

Locatie

Medialoods
Galvanistraat 23
3861NJ Nijkerk

Er is veel gratis parkeerruimte bij deze locatie en het is op 3 minuten loopafstand van het station van Sliedrecht.

Eten en drinken

Koffie, thee en water zijn de heel dag gratis beschikbaar.
U moet wel zelf zorgdragen voor de lunch.

Kosten en aanmelden

De dag is in principe gratis toegankelijk, maar we rekenen € 3,95 registratiekosten bij het aanmelden.
Ook houden we een collecte om de onkosten te dekken en onze bediening te ondersteunen.

Aanmelden is verplicht, en kan je via het formulier op deze pagina doen, we hebben een maximaal aantal bezoekers.

Nog vragen?

Heb je vragen dan kan je die stellen via info@iamloved.nl