Day of Joy!

Een dag waarin we gaan (her)ontdekken wat echte vreugde is!

Even een hele kleine greep uit de Bijbel die, zo gaan we met elkaar ontdekken, werkelijk bruist van vreugde en blijdschap. Een paar Bijbelteksten op een rijtje, die direct een aantal kernzaken vertolken:

– Een uitwerking van de inwoning van de Heilige Geest is o.a.; Blijdschap (Galaten 5:22-26)
– Het Koninkrijk van Jezus bestaat uit vrede, vreugde en gerechtigheid. (Romeinen 14:17)
– We dienen een God waarvan de Bijbel zegt “OVERVLOED van blijdschap is voor Zijn aangezicht” (Psalmen 16:11)

Het leven met God is een vreugdevol leven. Vol van Vreugde, Plezier, Blijdschap! Toch is het vaak niet het allereerste waar wij en anderen ons als Christenen met associëren. Vreemd is dat toch? Waar en waarom hebben we dit deel van het werk van Jezus laten liggen? Hoe ontdek en activeer je die vreugde (opnieuw) in je leven? Wat geeft de Bijbel voor sleutels om vanuit een natuurlijke, oprechte, door God gegeven innerlijke blijdschap te gaan leven?

Visie achter deze dag.

De Bijbel staat vol met sleutels naar een leven wat gevuld is met vreugde. Een ongelofelijke rijkdom wat het Woord van God openbaart over wie God is en wat Hij ons wil geven. Christenen zouden de gelukkigste en vrolijkste mensen van deze wereld moeten zijn. In de praktijk echter wordt dat door veel mensen anders ervaren. Er zijn vele duizenden boeken over de shalom en vrede, over wedergeboorte, over wonderen en tekenen… maar er zijn maar weinig boeken over vreugde.

We willen deze dagen dus gebruiken om Vreugde te herontdekken. Vreugde die echt een ongekende Kracht is.

Wat kan je deze dag verwachten?

We zullen 7 sleutels ontdekken en gebruiken, die het Woord van God ons geeft om een vreugdevol leven te leiden, los van onze omstandigheden. Die sleutels gaan  we ons eigen maken, met 7 leuke en grappige activatiemomenten. Het is ook een klein beetje een actieve dag dus, alhoewel we houden het wel relaxed. Je hoeft je sport- en zwemspullen niet mee te nemen. Oh ja, en je wordt na het feestje ook niet thuisgebracht.

Nou weer even serieus. Wat kan je verwachten? Een dag waarin de Heilige Geest de ruimte krijgt om Zijn Woord levend te maken. Ons te leren leven vanuit de vreugde die Kracht is. Er zal veel worden gelachen, maar vast ook veel gehuild worden. Want tranen maken weer ruimte voor vreugde. En huilen van vreugde is natuurlijk ook nog een optie. Maar serieus… het gaat een dag vol vrolijke activaties en momenten van bediening worden, waarin je echt leert om sleutels te hanteren tot een vreugdevol leven.

Er zal ook veel ruimte zijn voor aanbidding tussen de onderwijs en activatiemomenten door.  Tijd om echt even de focussen te hebben op de aanwezigheid van God. Die God die een eeuwige bron van vreugde is.

Velen zeggen: Wie zal ons het goede doen zien? Verhef over ons het licht van Uw aangezicht, HEERE! U hebt mij meer blijdschap in het hart gegeven dan ten tijde dat zij hun koren en hun nieuwe wijn in overvloed hadden. (Psalmen 4:7-8)

Voor wie is deze dag bedoeld?

– Als je meer vreugde in je leven wilt ervaren en doorgeven
– Als er dingen zijn die je diepste vreugde hebben geroofd.
– Als je worstelt met stemmingen, neerslachtigheid, ochtendhumeur.
– Als je worstelt met emotionele onbalans
– Als je een dag lekker wil lachen, nog vrolijker wilt worden en nieuwe dingen van God wil ontdekken.

Wie organiseren deze dag?

Deze dag staat onder leiding van Albert en Michelle van der Heide (Stichting IAM). Vreugde is voor hun de zuurstof van hun leven en relatie met God en met elkaar. Wie hun kent, zal herkennen dat hun levens gevuld zijn met vreugde. Vreugde als een kracht die ze door diepe dalen van het leven heen hebben ontdekt als een va God gegeven stabiele krachtige factor.

Locatie

We maken gebruik van locatie de Medialoods in Nijkerk (het gebouw van Family Church). Adres is Galvanistraat 23, 3861 NJ Nijkerk.

Tijden en programma

Zaterdag 21 mei 2022

De tijden voor deze dag: 10.30 tot ongeveer 16.00
Inloop met koffie/thee vanaf 10:15.

Een indicatie voor het programma;
10.30 – Welkom & Worship
11.00 – Sleutel 1,2,3
12:30 – Pauze
13:30 – Opening & Worship
14.00 – Sleutel 4,5
14.45 – Pauze
15.00 – Sleutel 6,7
16:00 – Afsluiting

Kosten en aanmelden?

Events bij I AM, zijn altijd gratis toegankelijk. Dus ook deze dag is gratis. We houden wel een collecte voor de onkosten. Maar laten we vast afspreken, je mag alleen maar wat geven als je er ook echt blij van wordt. Lees maar eens na in 2 Korinthe 9:7

We even registreren omdat we te maken hebben met maximale groepsgrotes in de beschikbare locaties en de dagen meestal vol zitten.

Nog vragen?

Heb je vragen dan kan je die stellen via info@iamloved.nl

Direct aanmelden?

Je kunt je nu aanmelden met onderstaand formulier. Let op, aanmelden is verplicht. De dag is gratis, we houden wel een collecte voor de onkosten.