Oneindig verliefd..

Mijn vrouw en ik leerden elkaar kennen toen we net 15 waren. Door vervelende omstandigheden, waar ik zelf de aanleiding van was, kwam ik op een nieuwe middelbare school. De eerste dag dat ik op deze school zat, stond ik wat onzeker op het schoolplein, toen er opeens drie meisjes naar mij toe kwamen lopen. Drie meisjes, maar op een of andere manier zag ik er maar eentje.

Haar krullen dansten in de zon. Ze keek zo lief en haar ogen straalde zo prachtig dat mijn buik raar begon te doen. Ze had het mooiste neusje wat ik ooit had gezien. Ze liep niet, maar ze leek te zweven. Haar glimlach maakte me draaierig. Ik wilde wegrennen, maar ook haar juist omhelzen. Ik was verward maar ook helderder dan ooit. Ze was gewoon helemaal perfect.

Nog steeds kan ik me dit moment exact herinneren. Ik ruik nog de geuren, zie nog de kleuren, hoor nog het ruisen van de bladeren en weet nog precies welke kleren ze aanhad, hoe ze liep en wat ze tegen me zei.

Het was liefde op het eerste gezicht. Het was een liefde die ook nooit meer over is gegaan. Inmiddels zijn we al bijna 19 jaar getrouwd en nog steeds zijn we echt oprecht verliefd. Ze bleek niet zo volmaakt te zijn als dat het leek op dat eerste moment, maar dat was ik ook zeer zeker niet. Keer na keer kozen we er gewoon voor om elkaar lief te hebben en voor elkaar te gaan. En soms moesten we daarbij, in de diepste dalen, weleens terugdenken aan die eerste ontmoeting om het weer te kunnen pakken.

Zo is het ook met onze relatie met God. God is vol ademloze liefde voor ons. Zijn liefde voor ons kent geen begin, geen eind. Zijn liefde overstijgt ons denken, ons voelen, ons kennen. Zijn liefde is zonder maat, weergaloos en overweldigend. Veel meer en puurder nog dan de liefde tussen mij en mijn vrouw. Wij hebben slechts lief, omdat Hij eerst heeft liefgehad. Hij heeft niet alleen lief, Hij is liefde!

Maar ook in de relatie met God moeten wij als mensen er telkens voor kiezen om lief te hebben. Ook in de relatie met God is het goed om terug te gaan naar dat moment, naar die fase van pure en ongedwongen liefde. In openbaring 2 zegt Jezus tegen de christenen in de gemeente van Efeze: ‘Jullie doen het geweldig, wat een opofferingsgezindheid en wat een werken, inspanningen en volharding….maar Ik heb tegen u, dat gij uw eerste liefde verzaakt hebt.’

Zonder liefde is het allemaal leeg. Wij mogen en moeten kiezen om te leven vanuit Gods liefde voor ons en de wereld. Want Hij is oneindig verliefd… Zijn liefde en passie maken dat jij vol passie en enthousiasme met Hem samen de wereld intrekt. Iedere dag, ieder moment. En dan moeten we soms even terug naar die eerste liefde. Een momentje nemen met Hem, net als ik met mijn vrouw, waarbij je herinneringen ophaalt aan die eerste momenten, die eerste ontmoetingen, de kriebels in je buik, de eerste aanraking, de eerste kus.

Vader dank u wel voor uw Liefde. Wat is Uw liefde groots en oneindig. Help mij de keuze te maken Uw liefde te ontvangen. Ik stel mijn hart daar vandaag voor open. Breng mij terug naar onze eerste liefde. Neem mij mee naar die eerste momenten, zodat de passie, het enthousiasme, de liefde, de vrijheid en het vuur van dat eerste moment weer ontbrandt in mij. In Jezus Naam. Amen.