Lijkt de koek op?

“Schat, ik ga even boodschappen doen!”

Ik ben heel hard bezig om 1 van mijn dromen te verwezenlijken. Ik ben namelijk bezig om een boek te schrijven. Het boek gaat over relaties. Van daten en verliefd worden tot trouwen en kindjes krijgen. Nu pretendeer ik op geen enkele manier een expert te zijn, maar ik word steeds meer en meer een ervaringsdeskundige.

Ik heb heel veel inspiratiebronnen om stukken te schrijven. Mijn eigen leven, vrienden en de wereld om mij heen. Zo had ik een tijd geleden een gesprek met mijn ex-bazin. Ze zei dat haar relatie over was, omdat de koek op was. Dit zou dan zoiets moeten betekenen als dat het klaar was, het was niet meer leuk en de stekker moest er maar uit. Ook al hadden ze een kindje van nog geen jaar oud.

Nu doe ik heel vaak boodschappen met Linsey. En als je dat niet zo vaak doet met jouw partner raad ik het aan. Want als je dan in de supermarkt loopt, valt 1 ding mij altijd op. Er is echt altijd koek. Ik ben nog nooit in een supermarkt geweest waar geen koek meer te vinden was. Die schappen liggen altijd bomvol. Of je nou van appelbeignet, stroopwafels of mergpijpen houdt, er is altijd voldoende voorraad in de winkel.

Dus als de koek bij jou in huis op is, moet je boodschappen gaan doen. Je kan er niet zomaar vanuit gaan dat de last altijd stampvol ligt met allerlei lekkere koeken. Als je iets opmaakt, zal je zelf naar de winkel moeten gaan om een nieuw pak te kopen.

Dat geldt ook voor relaties, of het nu met jouw levenspartner, beste vriend of vader of moeder is.

Maar het geldt ook voor jouw relatie met God. Ook die relatie kost investering van tijd. Weet je, het is complete onzin om een relatie af te breken omdat de koek op zou zijn. Er is altijd weer die weg naar De Maker toe. Heel de hemel ligt vol met lekkers. Je hoeft niets eens te vragen of je het mag hebben. De enige is vraag is hoeveel jij wilt.

Lijkt de koek op? Ga boodschappen doen!

En leef je uit, want er is koek genoeg!