Seminar: “Grenzen stellen, in een grenzeloze wereld”

Hendrik-Ido-Ambacht | 4 mei 2024

In dit seminar lerenactiveren en stimuleren we je, om vanuit het Woord en door de Geest, te ontdekken wat jouw persoonlijke grenzen zijn. Wat zijn jouw persoonlijke grenzen en hoe kun je die duidelijk leren aangeven en bewaken. “Grenzen stellen, in een grenzeloze wereld”. Een dag met diepe onderwijsmomenten en krachtige inzicht-gevende leer- en oefenmomenten.

Om daadwerkelijk een leven te leven in een diepe connectie met God, en in gezonde verbinding met de mensen om ons heen is het onmisbaar dat wij leren onze grenzen te bewaken. In de ‘grenzeloze wereld’ waarin we leven is dat niet eenvoudige of vanzelfsprekend meer. Veel vanzelfsprekendheden zijn verdwenen, en het individualisme dwingt ons om onze persoonlijke grenzen te ontdekken en te leren hanteren. Dat is voor veel mensen een behoorlijke uitdaging, maar er zitten prachtige mogelijkheden in.

Even een korte persoonlijke toelichting op het totstandkomen van dit onderwerp. Ik werd wakker in de nacht vanuit een droom, en ontving toen van God een aantal Bijbelse sleutels om op een gezonde en krachtige manier te leren grenzen te stellen en te bewaken. Deze sleutels zijn allemaal gebaseerd op Bijbelse principes die voor ons allemaal zijn weggelegd. Dit heeft mij persoonlijk en vele andere met wie ik hier iets van deelde echt verder geholpen. Enige tijd geleden werd ik weer wakker, met dezelfde inzichten in mijn gedachten en sprak God ik wil dat je het onderwijs deelt. Dit leidde tot dit seminar, waarvan ik vooraf al weet dat het elke bezoeker zal zegenen met nieuwe niveaus van vrede, rust en gezondheid. Dat het iedereen zal aanzetten tot het ontvouwen en verder ontwikkelen van een krachtige persoonlijke door God geleide wilskracht.

‘’De God nu van alle genade, Die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, Hij Zelf moge u – na een korte tijd van lijden – toerusten, bevestigen, versterken en funderen.‘ (‭‭1 Petrus‬ ‭5‬:‭10‬ ‭HSV‬‬).

Door dit seminar geloven we dat jij een diepe openbaring zal ontvangen van Gods plan met jouw unieke wil, en hoe belangrijk het is om je grenzen te kennen en te bewaken ook juist voor een diepe en intieme relatie met God. We zullen je praktisch handvaten en tools geven om hier ook blijvende stappen in te zetten.

Onderwerpen “Grenzen Stellen”:

 • Hoe werkt de wil volgens de Bijbel?
 • Hoe activeer je dat in jou leven!
 • Hoe werken Gods wil en jouw wil samen?
 • Wat betekend dat voor jouw grenzen?
 • Hoe stel je grenzen zonder jezelf te beschadigen?
 • Hoe stel je grenzen zonder anderen te beschadigen?
 • Wat is jouw identiteit en wat zegt dat over jouw grenzen?
 • Wat is jouw waarde en waar blijkt dat uit?
 • Waar ligt je diepste vertrouwen?
 • Vrijkomen van verwachtingen van mensen!
 • En nog veel meer, diepte die niet in een paar zinnetjes te vatten is.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

– Als je het moeilijk vindt om je grenzen te kennen en/of deze consistent te bewaken.
– Als je verlangt naar dieper openbaring door Woord en Geest over de functie van jouw wil.

Data en tijden:

Zaterdag 4 mei 2024, 10.00 – ca. 16:00

De indeling van deze dag is als volgt:
10.00 – Worship + Grenzen ontdekken
11.15 – Pauze
11.30 – Grenzen herstellen
12.30 – Lunch
13.30 – Worship + Grenzen bewaken
14.30 – Pauze
15.00 – Grenzen verleggen
16.30 – Rond 16.30 eindigt de dag.

Door de dag heen zullen er meerdere momenten van gebed en bediening zijn waar je, indien gewenst, gebruik van kan maken.

De kosten van dit seminar:

De kosten om dit seminar te volgen zijn € 79,00.

Voor echtparen/gezinnen die het samen willen volgen bedragen de kosten € 129,00 (€ 64,50 p.p.). Gebruik bij voor echtparen tijden het aanmelden bij de kortingscode IAMECHTPAAR Je moet wel beiden apart aanmelden.

De kosten kunnen ook in termijnen worden voldaan, zie aanmeldformulier. Mochten de kosten echt een probleem zijn, stuur ons dan een email op info@iamloved.nl met je naam, email en een kleine toelichting op de situatie.

Kosten zijn inclusief water, koffie, thee en lunch.

Let op dit is een kleinschalig Seminar de plaatsen zijn beperkt.

W