DE BERG OP!

Het beklimmen van een hoge berg is een topprestatie. Er is vaak veel voorbereiding voor nodig om je gereed te maken voor de tocht die voor je ligt. Vergeet daarbij ook niet de goede uitrusting. Wat neem je mee die berg op? Wat is ballast en wat gaat je helpen om verder te komen? Welke mensen neem je mee de berg op? Wie helpen jou om de top te bereiken, je doel te verwezenlijken en de overwinning binnen te slepen?

Stefan en ik zijn aan onze klim begonnen. God heeft gesproken en ons de overwinning al in handen gegeven. Wij durven zelfs al af toe te kijken naar het mooie uitzicht wat er straks voor ons ligt, maar jemig wat een berg staat er voor ons.

Vanaf de plek waar wij staan lijkt het niet haalbaar deze berg te beklimmen. Maar daarvoor waren die voorbereidingen zo belangrijk. God heeft door de tijd heen ons helemaal klaar gemaakt om deze berg aan te kunnen. Zonder deze voorbereidingen zouden wij het niet redden. Dit is de reden dat de klim nu pas begint en niet veel eerder.

Tijdens onze klim heeft God gezegd geregeld een kamp op te bouwen. Drie kampen die ons steeds weer helpen om alles te overzien. Om te wennen aan de plek waar we op dat moment zijn. Om onze strategie weer te bespreken. Om onze toerusting te checken en tot rust te komen. Gereed om verder te trekken naar het volgende kamp.

En dan komt de eerste storm en de tweede en we hebben zelfs dagen achtereen dat we het gevoel hebben dat de storm niet gaat liggen. We grijpen dan de Rots beet die onze houvast is. Juist dan voelen wij hoe belangrijk het is dat er mensen met ons mee zijn gegaan. Mensen waar we op mogen vertrouwen ons te helpen. Mensen die geloof hebben dat wij die top gaan bereiken. Die op de momenten dat wij dreigen te vallen een helpende hand bieden en ons weer optrekken om verder te gaan.

Hoe hoger we komen, hoe dichter bij de overwinning hoe heftiger het stormt. Meester kan het U niets schelen dat wij van de berg vallen? Hij riep tegen de wind dat hij stil moest zijn…. Waarom waren jullie zo bang? Hebben jullie nu nog geen vertrouwen in mij?

Lieve Vader,
Leer ons in de storm te slapen
Leer ons om autoriteit te nemen over elke aanval<