Charlotte (28 jaar) doet dit jaar de fulltime versie van de School of Revival. In het vorige interview vertelde ze over haar ervaringen als jonge zendelinge in een land waar in toenemende mate christenvervolging is. Ook deelde ze haar verlangen voor de deelname aan de Bijbelschool: “Ik wil ontdekken hoe ik in het dagelijks leven met de Heilige Geest kan wandelen en hoe ik kan leven vanuit die Bron in mij. Ook wil ik verder groeien in het stukje leiderschap wat ik tot nu toe al heb geleerd.” Vandaag neemt ze ons mee in haar ervaringen.  

Eigenlijk waren de vier jaar zending – naast alle mooie momenten – een ontdekkingstocht van leerpunten voor Charlotte. “Heel mijn leven was ik op zoek naar wat God wilde, ik was onrustig en wilde nergens lang blijven omdat ik vrede miste in wat ik deed. Dit ondanks dat God sprak over de plek waar ik mocht zijn. Het was misschien nog niet de juiste timing.”  

Ontspanning

Maar daar is een sterke verandering in gekomen. “Ik heb God leren ontmoeten in mijn tijd met Hem. Daardoor werd ik wat moe van de openbaring van anderen: ik wil zelf de Bijbel bestuderen en vanuit het Woord ontvangen. Want God is persoonlijk en wil tot ons allemaal spreken!” Zo leert ze dat God op Zijn tijd communiceert en dat Hij haar stap voor stap wil meenemen in haar leven. Daardoor is ze veel meer ontspannen over haar toekomst: “Ik hoef me niet meer druk te maken over wat de volgende stap is; God openbaart vanzelf meer over die stap én over het grotere plaatje van mijn roeping.”  

Vrijheid

Die ontspannenheid komt ook vanuit een diepere laag: écht leren leven vanuit genade. “Genade is een heel groot woord. Vroeger kende ik het wel, maar ik begreep het niet. Ik liep eraan voorbij. Daardoor begon ik te ‘werken’ voor God.” Door de lessen afgelopen jaar realiseerde ze zich wat begrippen als genade en zonde eigenlijk inhouden. Zonde betekent letterlijk niets anders dan ‘je doel missen’. “Die dingen houden mij misschien bij God vandaan, maar Hij is er niet bang voor. Dat maakt het allemaal veel lichter en geeft genade ook een andere betekenis: Al zou ik heel mijn leven alle dagen op mijn bed blijven liggen, dan is het nog steeds oké tussen God en mij. Ik hoef er niets voor te doen.” Daardoor maakt ze zich minder druk over het leven, maar wandelt ze elke dag met Hem. “Dit maakt me zo licht en vrij! Het voelt alsof ik huppelend door het leven mag gaan!”  

Wandelen vanuit God

Charlotte was in haar zendingswerk veel bezig met het ontwerpen van kleding, om vrouwen vervolgens te leren brijen zodat ze een eigen bedrijfje konden opstarten en zichzelf konden onderhouden. Door dat werk heen kon ze de vrouwen discipelen en vertellen over het geloof. “Maar”, zegt ze, “ik