Bidden voor Afghanistan en deze wereld.

Hoe doe je dat en blijf je dat doen?

Het is zo krachtig en goed om voor christenen in deze wereld te bidden en in het bijzonder uiteraard voor christenen in Afghanistan momenteel. Mensen die daar ter plaatse geweest zijn vertelden mij dat er een enorme ondergrondse kerk is.

De aandacht verdwijnt, de problemen niet.
Maar nu er dan zoveel aandacht is voor gebed en Afghanistan is het goed om ook alvast verder te kijken. Want over een week is die aandacht weer verdwenen, maar de problemen voor deze mensen zijn daarmee nog niet opgelost.

Christenen zijn de meest vervolgde gelovigen op deze wereld. Overal botsen religies met gelovige christenen met als intentie overheersing en vernietiging van het Evangelie van Jezus Christus. De strijd/confrontatie met de Islam is momenteel ongekend fel in landen als Nigeria, Burkina Faso, Sudan, maar begint zich ook snel te ontwikkelen in Mozambique in deze landen worden bijna dagelijks mensen vermoord, zijn er aanslagen en worden mensen tot slaaf gemaakt vanwege hun christelijke geloof.

Alle reden dus om te bidden voor deze wereld. Maar hoe doe je dat en hoe blijf je dat doen? Dat is vaak lastig. Nu is het volop in het nieuws en neem je misschien even de tijd om te bidden voor Afghanistan, maar hoe zorg je ervoor dat je blijft bidden en ook gericht bid vanuit Gods agenda in plaats van het nieuws van de wereld of de waan van de dag? Want preventief bidden is nog veel krachtiger, daarmee geeft God ons de mogelijkheden om dingen te voorkomen en landen te beïnvloeden.

Ieder mens is uniek.
Ieder mens is anders, ook daarin. Je mag ontdekken hoe God jou wil inzetten met gebed. Welke manier, welke verantwoordelijkheid Hij specifiek voor jou daarin heeft. Maar dat ontdek je niet als je niet gaat bewegen. Wij, Michelle en Albert, zijn hierin ook totaal verschillend. Maar beiden ervaren we hoe God ons gebed telkens weer gebruikt.

Maak tijd en afspraken
Het begint allemaal met het maken van tijd.
– Zet een alarm in je digitale agenda.
– Maak een afspraak met wat vrienden op een vast moment. Elke week een uurtje bidden samen of via Zoom of Facetime.
– Wordt lid van een gebedsappgroep.
– Meld je aan bij tienvoorjestad.nl
Het is echt eenvoudig, maar het begint wel met een keuze en een actie van jou!

Bid vanuit Gods agenda.
Vraag aan God om inzicht waar er specifiek gebed voor nodig is, dat levert soms verrassende inzichten op. Ik heb zo regelmatig gebeden voor plaatsen of steden, zonder het te begrijpen, die dan slechts een dag of wat later in het nieuws kwamen door aanslagen of grote gebeurtenissen. Ik geloof dat mijn gebed daarbij geholpen heeft om erger te voorkomen en ik geloof dat hoe meer mensen zo gaan bidden, hoe groter die invloed zal zijn.

Bid ook voor jezelf.
Het centrum van krachtig gebed is je eigen gebed. Soms is het bijna eenvoudig om voor van alles en nog wat als een riedeltje een lijstje af te bidden. Zeker voor een ander of voor landen. Maar bidden voor anderen begint met informatie vanuit God en die informatie vanuit God begint in je eigen intimiteit met God. Dus investeer in je eigen tijd met Hem zodat deze zuurstof stroomt in je leven.

Bid voor vervolgde christenen.
Kijk ook eens op https://www.opendoors.nl/christenvervolging/ranglijst/ en maak ook het bidden voor vervolgde kerk een vast onderdeel van je gebedsleven. Je geestelijke betrokkenheid bij deze groep mensen die lijden voor hun geloof, zal hun maar ook jou vernieuwd perspectief op je eigen geloof en daarmee rijke zegen brengen.

Leer bidden!
De vraag van de discipelen aan Jezus was, leer ons bidden. (Lukas 11:1) Een terechte en goeie vraag! Want ze zagen de kracht van gebed in het leven van Jezus en dat miste ze bij zichzelf. Dit simpele blogje schiet tekort om de uitgebreide geestelijke rijkdom vanuit Gods Woord en de praktische inzichten vanuit ons leven even te delen. Een paar avonden cursus/training gebed veranderde ooit echt ons leven in dit opzicht. Wij geven binnenkort een “prayer bootcamp” waarin we twee dagen de diepte in gaan over gebed. Wil je weten wanneer stuur dan even een mailtje naar michelle@iamloved.nl dan mailen we je zodra de datum en locatie vaststaat.

Bid voor Afghanistan.

Bid uiteraard deze dagen, maar zeker ook de komende weken als de aandacht weer verdwijnt, voor Afghanistan. Ons gebed is de sleutel voor verandering in deze wereld en kan meer opening en zegen geven dan legers, tanks en geweren. Want niet door kracht of geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden zegt de Heer!