I will trust you!

Ik was pas in een situatie waarin ik eigenlijk niet wist wat ik moest bidden. Misschien herken je dit?

Ik dacht erover na en legde gewoon mijn vraag bij God neer. Ik zei: Papa, ik weet even niet hoe ik dit aan moet vliegen.

Hij antwoordde met de woorden. Als je wilt, bidt: ‘I will trust you’.

Ik begon dat te zeggen. Yes, I will trust you. En ik herhaalde dat en er veranderde iets in mijn hart. Er daalde een wolk van vrede neer en de tegenwoordigheid van God was in de ruimte waar ik was. Ik ervaarde vrede over de situatie en het bouwde geloof in mijn hart.

Het leerde mij weer dat mijn vertrouwen uitspreken in mijn Vader, die werkelijk in staat is elke situatie ten goede te keren ook al is het niet direct zichtbaar in het nu, betrouwbaar is. Het maakt niet uit welke situatie. Vul jouw eigen situatie maar in en leg het aan de voeten van de Vader.

Ik begrijp goed, het is niet altijd makkelijk. Dat was het ook voor mij niet. In iemand vertrouwen uitspreken betekent letterlijk dat je ‘het’ uit handen geeft.

Zonder vertrouwen wordt het een aardse strijd. En dat gaat van je roven.

De situatie waar jij je in bevindt kan voelen als een net wat om je heen zit en misschien heb je geen idee hoe je eruit moet komen. Ik geloof dat wanneer jij je vertrouwen uitspreek, zingt, of welke manier bij jou past, je situatie zal veranderen. Je zal ruimte ervaren.

Soms is je gebed een zinnetje van een paar woordjes, maar de kracht ervan is explosief!

‘Listen carefully, my dear child, to everything that I teach you, and pay attention to all that I have to say.’
‭‭Proverbs‬ ‭4:20