De winter is voorbij

De laatste tijd zat ik weer eens lekker te worstelen met God. Ik vind het zo fijn dat dat gewoon kan! Hij is een Vader die ernaar verlangt dat we eerlijk tegen Hem zijn. Dat we aan Hem vragen en vertellen wat we niet snappen. Onze emoties bij Hem brengen, zodat we het niet zelf hoeven rond te zeulen of doen alsof het er niet is en alles Halleluja is. Nee, ik wil de dingen van God najagen, begrijpen en de beloftes die Hij heeft gegeven zien waar worden in míjn leven. Dat geeft automatisch soms wrijving tussen Zijn beloftes en wat er werkelijk zichtbaar is in ons leven.

Dit was dus weer zo’n eerlijke worsteling tussen mijn Papa en mij. “Heer, waarom breken dingen in mijn leven niet door?” “Ik snap het niet, U belooft het toch en U bent altijd trouw…” “Waarom vliegt de tijd voorbij en zien dingen er nog steeds hetzelfde uit in mijn leven?” “Ik had gewoon verwacht dat het nu ongeveer wel omgedraaid zou zijn, of dat ik in ieder geval al wat verandering zou kunnen zien.” Allerlei van dit soort leuke vragen. Eigenlijk kwam er gewoon een stuk verdriet en teleurstelling uit. Ik stel mijn vertrouwen zo op U en het lijkt alsof U niks doet! Hoe kan dat nou?

Toen liet God me zo mooi zien dat de winter voorbij is en de lente aanbreekt. Hij liet me zien dat in een winterseizoen alles dor, droog en dood lijkt. Ik zelf was een paar weken terug in staat een fruitboompje in mijn tuin weg te gooien, tot ineens van de een op andere dag dat dode boompje vol met knoppen en bloemen zat. Van één dagje zon! Hij herinnerde mij eraan dat het lijkt alsof alles stil staat in de winter. Alleen gebeurd er eigenlijk zó veel. De winter is een tijd van innerlijk herstel. Je wordt van binnen helemaal klaar gemaakt om vrucht te gaan dragen, om te kunnen bloeien, er wordt vaste, gezonde grond gecreëerd. Er wordt geploegd en gezaaid en gezaaid. En Zijn seizoenen staan vast! Groei moet wel komen, want dat is hoe Zijn koninkrijk werkt!

Ik wil je bemoedigen. Blijf zaad zaaien. Ook al lijkt er niks uit te komen! Zaai Zijn woord in je hart, laat Zijn liefde je hart vervullen en heel maken. De winter gaat vanzelf voorbij, echt waar. De lente breekt aan. Blijf onder Zijn licht, onder Zijn zon en de knoppen en bloemen zullen eruit gaan springen. Hij zal je verrassen. Zijn timing staat vast! Plotseling kan alles anders zijn.. Terwijl de verandering van binnen al lang aan de gang was.. Kun jij het zien?

Een paar maanden terug scheef ik deze tekst, die ik toevallig terug vond.
Ik vind hem er zo mooi bij passen:

Laat het los
Laat het los
De winter
Is voorbij
Laat het los
Laat het los
Hoor de vogels
Die kirren
Zie de bloemen
Op het veld
Laat het los
Laat het los
Want de zomer
Gaat komen
Ook voor jou
Want Hij is trouw