Niets is sterker dan dat ene woord!

Ik houd ontzettend van voetbal. Needless to say, maar ik daarom ben ik natuurlijk voor de mooiste club van Nederland, Europa en de wereld; Feyenoord.

Afgelopen maand op 27 mei was er een afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt. Hij is 37 en vond het goed geweest als voetballer. Hij had, samen met de club en zijn management, een wedstrijd georganiseerd met allerlei spelers waarmee hij in zin carrière had gespeeld. Enkele grote namen uit het voetbal zijn gekomen om zijn afscheid mee te maken.

De spelers waren in 3 teams geplaatst: Vrienden van Kuyt, Feyenoord en Oudspelers van Oranje.
Toen de spelers van dat Oranje-elftal het veld op kwamen zagen en hoorden wij als supporters dat er veel spelers waren met een verleden als speler in onze hoofdstad. Feyenoordsupporters en spelers uit Amsterdam; dat is geen goede combinatie natuurlijk.

Die spelers werden dan ook onwijs hard uitgefloten. Als ze scoorden werd er minder hard gejuicht en als de keepers iets tegen hielden werd er niet geklapt.

Sommige mensen vinden dit kinderachtig. ‘Het is toch maar een spelletje’.
Ik denk dat we er als christen best iets van kunnen leren. Die voetbalsupporters houden zo van hun club en van het voetbal dat ze geëmotioneerd worden als het goed of fout gaat. Ze komen in opstand als er onrecht word gedaan en zijn euforisch als de winst wordt binnen gehaald.

Soms denk ik wel eens; zouden onze samenkomsten maar meer zijn als De Kuip wanneer Feyenoord speelt. Weet je, persoonlijk denk ik dat we soms wel eens wat fanatieker mogen zijn als het gaat om het werk van De Heilige Geest en het werk van de boze. Als wij als Feyenoordsupporters het al niet kunnen hebben dat er spelers van Ajax in onze geliefde Kuip zijn, moeten wij als christenen al helemaal verbolgen zijn als de boze onze samenkomsten in probeert te komen. We zouden hem zo moeten uitfluiten dat hij met zn staart tussen zn benen weer vertrekt.

Als wij als Feyenoordsupporters helemaal uit ons dak kunnen gaan wanneer er iemand scoort, moeten wij als christenen helemaal losgeslagen blij zijn als de Heilige Geest in ons midden aan het werk is.

Ik wil nog iets aanstippen met behulp van een voorbeeld van het voetbal.
iedereen weet het nog wel, vorig jaar is Feyenoord kampioen geworden van Nederland. ik weet, het heeft even geduurd. Maar overal waar je lang op moet wachten, smaakt lekkerder als je het uiteindelijk hebt.

De hele Coolsingel liep vol met fans. Er werd geschat dat er zo’n 140.000 mensen waren. En wat dan opvalt is dat 99% van de mensen een shirt aan heeft van de club. Iedereen is trots op Feyenoord en laat dat zien door kleding te kopen en aan te trekken.

Ik moest daar over nadenken. Want als een fan zo van zijn club houdt dat hij minimaal 85 euro voor een shirt betaald, wat doen wij dan als christenen om te laten zien dat we bij Team Jezus horen.

Een kruisje om je nek, een stikker achter op de auto.. allemaal mooi, maar het spreekt niet als een shirt. Dat is veel meer zichtbaar.

1 Juli hebben wij weer een doopfeest bij IAm. Dat vind ik een geweldig iets. Waarom? Ten eerste is dopen gewoon Bijbels. Jezus zelf word gedoopt en roept ons op te dopen. Dus als jij jouw leven wilde leiden zoals Jezus dat zou doen, is dit een goede start.

Maar ik zie het als een statement. Je zegt tegen de mensen om je heen en tegen alles in de Geestelijk wereld dat je lid bent van Team Jezus. Je trekt als het ware zo’n shirt aan en bekend kleur.

Als cadeau krijg je dan een nieuw leven. Je laat achter wat er allemaal in gebeurd, je krijgt een schone lei. Je word opnieuw geboren.

Ik wil je uitdagen als je nog niet gedoopt bent. Neem die stap. Er is niets gaver dan je leven te leiden in een dieper level met de Heilige Geest.

Zie je in het zwembad op 1 juli