Transformatie

Ik zit al een paar jaar in zo’n leuk christelijk proces;) Je kent het wel; dat God diep in je bezig is en alles overhoop lijkt te halen. Lees: aan het helen en vrijmaken is zodat je krachtiger dan ooit zal zijn.

Van nature ben ik erg doelgericht. Ik ben een aanpakker en ik houd van zo snel mogelijk resultaat. Daarom frustreerde het me heel erg dat ik in sommige dingen na een paar jaar nog steeds geen verandering zag. Bijvoorbeeld in mijn gezondheid, omstandigheden, mijn denken of mijn gevoel.

Hoe kan dat nou? Ik doe toch zo mijn best om naar Zijn Woord te leven? Het staat zo simpel in de Bijbel: wordt veranderd door de vernieuwing van je denken (Rom.12:2). Oké, ik moet mijn denken dus vullen met Zijn waarheid, Zijn woord en Zijn beloftes.. Dit doe ik toch Heer? Ik geloof toch heus wel wat U zegt? Ik stem er toch mee in? Steeds meer kom ik erachter dat om te veranderen, ik moet leren om niet te willen doen! We vragen vaak, Heer wat moet ik doen om te veranderen of om verandering in een situatie te krijgen?

De Message vertaling zegt het heel mooi: Fix your attention on God. You’ll be changed from the inside out. Rom. 12:2

Ik kwam erachter dat ik wel geloof met mijn verstand, maar geloof ik het ook echt van binnenuit? Geloven mijn emoties en mijn hele zijn het ook? Zijn die helemaal één met Zijn beloftes? Je kunt niet iets doen of zijn waarvan je niet gelooft dat je het ook daadwerkelijk bent. Je emoties volgen immers wat je écht gelooft!

Gij zal de waarheid verstaan en de waarheid zal je vrij maken. Joh.8:32

De Waarheid maakt je vrij. We kunnen in plaats van te vragen wat we moeten doen, misschien beter vragen: Heer wat mag ik geloven? Over mijzelf, over mijn situatie, over U?  Door dit te doen kwam ik erachter dat ik eigenlijk onbewust nog leugens geloof en bepaalde overtuigingen heb over mijzelf, over God de Vader en over mijn toekomst. Bill Johnson zegt het zo mooi dat elk gebied in ons leven waar we geen hoop ervaren, onder invloed van een leugen is. Mag Hij het aan je openbaren en je écht vrijmaken?

Ik wil je uitdagen om van een doen-mentaliteit over te stappen naar een  geloof-mentaliteit. Geef de Heilige Geest eens de ruimte om je te laten zien waar er geen hoop is en welke overtuigingen daaraan verbonden zitten. Vraag Hem je daarna Zijn waarheid te laten zien. Laat Hem je vullen, helen en lief hebben totdat je écht met je hele wezen gelooft wat Hij zegt! Je zult versteld staan van de transformatie en vrijheid die zal komen!

Be blessed!