You Are Invited!

alle 17+ers!

A.s. zaterdag wordt een lang verwachte droom werkelijkheid: een ontmoetingsplek voor jongeren in Hardinxveld-Giessendam en omgeving! Waar het bier hetzelfde smaakt, de sfeer goed zit en de muziek het juiste volume heeft. Maar vooral waar we vanuit een bepaalde visie handelen. The Change gaat één keer in de 4 weken open en de eerste avond staat gepland op 2 april! Wij gaan er een feestje van maken, maar nog belangrijker: wij hebben jou graag erbij

Joy. Beer. God.
Start: 20.30 uur
Locatie: Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

Entree: gratis (drinken & hapjes kan je betalen met pin of contant)

Laat je even weten of je ook komt? Dan zetten wij alvast het bier koud en de gezelligheid aan!

Blijf op de hoogte via ons Facebookpagina en Instagramkanaal

Datums The Change

februari

za11feb20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

maart

za04mrt20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

za25mrt20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

april

za15apr20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

mei

za06mei20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

za27mei20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

juni

za17jun20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

juli

za08jul20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

za29jul20:30The Change - JongerenVanaf 17 jaar!20:30 Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam

NEWSFLASH

De Donk & IAM zetten zich in voor jongeren en openen een lounge café in Hardinxveld

Een lounge café in Hardinxveld-Giessendam: The Change.

Hier kunnen jongeren (+17) uit de regio iedere drie weken op een zaterdagavond naartoe komen voor een ontspannen tijd met vrienden en leeftijdsgenoten. Voor een goed gesprek, een drankje en gezelligheid ben je bij The Change aan het goede adres.

Voor oprichter en vader van drie tieners, Matthias de Groot, is het een droom die uitkomt: “Al eerder heb ik nagedacht over een plek voor de jeugd waar zij in verbinding staan met elkaar, maar ook waar een arm om je heen wordt geslagen als dat nodig is. Zeker nu na twee jaar COVID-19 is zo’n plek gewoon heel belangrijk voor jongeren.”

The Change verschilt niet veel van andere ontmoetingsplekken, wanneer je binnenkomt staat er een pooltafel klaar, komt er relaxte muziek uit de boxen en kun je aan de bar van alles bestellen zoals bitterballen, frisdrank en verschillende soorten drankjes (18+).
“Het grootste verschil met een reguliere bar is denk ik dat er vrijwilligers staan die een passie hebben voor jongeren én God. Hierdoor hebben ze oog voor wie een bemoediging nodig heeft, een goed gesprek wil voeren of een luisterend oor kan gebruiken” aldus de Groot.

Na de pilotfase gaat The Change na de zomervakantie 1x per 3 weken open, en creëren we hiermee een plek waar jongeren het leuk vinden om naartoe te gaan.

Matthias heeft met verschillende mensen uit de omgeving nagedacht over hoe het concept in te steken. “Het idee van een lounge café is ontstaan toen ik de vraag aan God stelde ‘Waar kunnen we het verschil maken bij onze jeugd?’ Het antwoord was duidelijk, ik moest nadenken over wat ik gemist had toen ik jong was. Ik moest even denken, ik had een leuke plek waar ik met mijn vrienden naartoe kon. Wat ik wel had gemist was een persoon, iemand die soms aan mij vroeg hoe het met mij ging en wat ik aan het doen was in mijn leven. Met deze gedachte was het idee van een café geboren. Een plek in Hardinxveld waar mensen achter de bar staan die naast een drankje schenken en een kletspraatje houden óók steun kunnen bieden bij de uitdagingen waar de jongeren van vandaag voor staan.

“Na de afgelopen maanden geloven wij als team dat we een plek hebben gecreëerd waar Jezus graag zou zitten. Zo is er ruimte voor iedereen; mensen die goed in hun vel zitten, een biertje drinken en altijd in zijn voor een potje tafelvoetbal. Maar ook voor hen die gebroken zijn, een knuffel kunnen gebruiken of een luisterend oor willen. Oftewel een plek naar God Zijn hart, omdat Hij en wij iets te brengen hebben.”

Dit is gelijk ook de reden voor de naam ‘The Change’, het is namelijk ons verlangen dat deze plek voor verandering gaat zorgen in mensenlevens. Tevens heeft The Change als slogan: Joy, Beer, God.
“Dit is gedaan omdat we willen prikkelen. Heel vaak zien we dat mensen denken dat drank en God niet bij elkaar passen, maar het leuke is dat Jezus als eerst wonder het water in wijn veranderde. Hij zag op dat moment een probleem ontstaan en Hij dacht er niet twee keer over na om daarin te voorzien. Hoe cool is dat! Hierdoor geloven wij ook dat het heel goed naast elkaar past en we op de juiste golflengte zijn gaan zitten van de groep die we willen bereiken.”

Lounge café The Change wordt aangeboden door De Donk Ministries & IAM. We werken samen met een enthousiaste groep vrijwilligers en zijn klaar voor een gezellige avond met jou!
Ben jij nieuwsgierig geworden hoe de plek eruitziet of wil je gewoon gezellig een avondje uit? Check dan onze social kanalen en kijk wanneer The Change zijn deuren weer opent.

Entree: gratis (drinken te betalen met pin en contant)
Minimumleeftijd: 17 jaar

See you at The Change 😊 🍺 ✝️