God spreekt over vol gas,

maar ik zag het even niet!

We kunnen corona niet overal de schuld van geven, maar toch had het me aardig te pakken. Niet het virus zelf, maar wel de bijwerkingen van het virus op mijn denken. De horizon werd kleiner, het momentum leek weg. Waarom zou je nog dingen vooruit plannen? Wanneer worden dingen weer mogelijk. Waarom zouden we samenkomsten houden, bijbelscholen, trainingen, families, cursussen opstarten, ontwikkelen en inplannen? Zo sluipenderwijs komt dat dan binnen, een narrow mindset.

Gek hoe je op een bepaald moment toch beetje bij beetje een soort van beperkt lijkt te raken in hoe je vooruitkijkt. Voor mij ook weer een wijze les om vooral niet vooruit te kijken. Ik moet altijd weer naar boven te kijken. Naar Gods wil, Gods ideeën, Gods plannen. Want Gods zicht op de dingen is niet beperkt. En vanuit Zijn perspectief is er altijd toekomst, visie en hoop. Zijn er altijd goede plannen die Hij over ons koestert. Zijn beloften zijn en blijven altijd, Amen! Waar en zeker, vast en gegrond.

Naar boven kijken. Welke plannen liggen er in de hemel. En God gaf een krachtige stimulans om te kiezen voor een bovennatuurlijke kijk op de zaken. We gingen, vlak voordat we een week naar de Betteld zouden gaan om daar te spreken, met Lenneke, Dite en Michelle en tweedaagse conferentie volgen bij Arleen Westerhof in Amsterdam. Terwijl ik met mijn hoofd al in de voorbereiding voor de Betteld zat, kregen we onverwacht een krachtig profetisch woord. Een woord wat ik graag met jullie wil delen, omdat het gaat over ons allemaal in de beweging en gemeenschap van IAM.

Terwijl het woord uitgesproken werd, was er een intense krachtige aanwezigheid van de Heilige Geest. Overweldigend en tastbaar voor ons en de mensen om ons heen. En instant werden alle sluimerende ideeën, de visie, verwachtingen en hoop weer bij mij geactiveerd. Instant was het alsof er een sluier weg werd gehaald. Ik vond het bijna jammer dat de vakantie ging beginnen, alhoewel die timing achteraf natuurlijk perfect was. Want nu net terug van vakantie zijn we heerlijk uitgerust en vol nieuwe energie om aan de slag te gaan.

Nog een ding wat mij naast alle krachtige dingen eigenlijk het allerdiepste raakte. In de profetie sprak God over Psalm 133. Een psalm die een basis vormt voor de beweging van IAM. De eerste bijeenkomst, heel klein, met 3 echtparen en hun kinderen, ben ik met deze psalm begonnen. Omdat deze psalm zo mooi Gods hart weergeeft. Gods intense verlangen naar plaatsen van eenheid, waar liefde een woning vind. En nu, dit jaar, het jaar van de eenheid komt precies die psalm terug. Die psalm met de rijke belofte, dat waar eenheid is, er een bevel in de hemel klinkt dat er zegen zal zijn op die plaats. Wat een belofte, wat een zegen, wat een rijkdom. Ontvang dat wat Hij wil geven, alleen maar door elkaar oprecht lief te hebben.

Later spraken we nog na met Arleen over deze profetie. Ze gaf nog wat extra woorden n.a.v. de profetie. Een daarvan was; “ga niet op de rem, maar ga vol gas”. Daar komt de titel van dit blogje ook vandaan. En het was precies wat God al gedaan had die middag. Hij had het gaspedaal ingedrukt, want alle lichten ‘in de hemel’ staan op groen. En er is een wereld die Jezus Liefde nodig heeft. Een wereld die wacht op het openbaar worden van de zonen en dochters van God.

ps: hieronder vind je het woord van 11-7 waar ik aan refereer in dit blog. Daarnaast heb ik een woord toegevoegd van 22-2, net voor de ‘coronatijd’, wat ook zeer relevant is en dezelfde strekking heeft mbt tot iam. Alhoewel deze woorden gericht zijn tot personen, gaat de strekking uiteraard om de beweging iam die deze personen vertegenwoordigen.

Profetisch Woord 11-7-2020

Profetisch Woord 22-02-2020