Een dief in huis?!

Hoe kan het dat waardevolle dingen die je van God ontvangt, soms zomaar weer weg zijn?

Hoe kan het dat je zo vecht tegen de zonde, maar de zonde altijd lijkt te winnen?

Hoe kan het dat je met heel je hart kiest om God te willen dienen, maar je Hem zo snel weer kwijtraakt.

Als je een van deze dingen constateert dan kan het heel goed zijn, dat er nog ergens een dief ronddwaalt in je huis.

“De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te verdelgen; (Johannes 10:10 NBG51)”

En een dief kan zich misschien mooi voor doen, maar hij komt alleen maar om dingen kapot te maken. Een dief kan hele mooie praatjes houden, die ook nog eens heel vertrouwd klinken, maar het zijn leugens.

De dief komt om te roven, te slachten en te verdelgen. In Gods Woord staat geen woord zonder reden. Ook deze drie woorden niet. Het legt een patroon, een tactiek van de vijand bloot.

Eerst rooft de vijand alles wat er van het beeld van God is overgebleven in ons leven. Onze waardigheid, heiligheid, kracht en schoonheid worden geroofd en we blijven berooid achter met schuld, schaamte en angst.

Dan begint de vijand met slachten. Hij gaat je niet alleen meer dingen afnemen maar begint je te verwonden. Stukje bij beetje wordt jouw identiteit geslacht en er blijft weinig over van hoe God jou bedoeld heeft. Je lichaam, je ziel, je gevoel, je verstand, je wil… alles wordt beschadigd en kapot gemaakt.

En uiteindelijk zal de vijand je verdelgen. Dat is zijn grote verlangen. Hij heeft maar 1 einddoel. Dat is jouw eeuwige dood en ongeluk.

“Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed. (Johannes 10:10 NBG51)”

De vijand klimt gewoon over de muur. (Joh 10:1) Jezus niet, Hij, onze Herder. staat aan de deur en hij roept en klopt en wacht, totdat wij Hem binnenlaten en de ruimte geven om alles wat de duivelse machten hebben kapot gemaakt te herstellen.

Dat is Zijn grote verlangen, ons het leven te brengen in overvloed.

En wij mogen Hem eenvoudig bij ons roepen als een een schaap in angst. Help ons Heer, er is hier een vijand die me kapot wil maken.

Want Jezus komt als we roepen en niet zoals de dief onuitgenodigd en ongevraagd. Vaak treft Jezus een ware slachtpartij aan als Hij eindelijk in jouw leven of in jouw nood mag komen. Maar Hij gaat aan het werk, leidt ons uit onze gevangenis, verzorgt onze wonden en geneest onze pijn en angsten. Hij bevrijdt ons van leugens en leert ons dat we kinderen zijn van de Allerhoogste Koning.

Het enige wat wij moeten doen, is de stem van de dief leren negeren. En de stem van de Herder leren herkennen. Hem vertrouwen, leren luisteren naar Zijn stem en Hem te volgen. Dan brengt Hij ons naar buiten, naar een weide waar voldoende voedsel is (Woord), frisse wind waait (Heilige Geest) en waar we mogen drinken van de Bron van Leven. Want, zo zegt Jezus “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed.”

“De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te verdelgen; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed.” (Johannes 10:10 NBG51)

Wil jij afrekenen met de dieven in je huis? Schrijf je in voor een van onze gratis events en trainingen!