Overgave!

Een tijdje terug draaide ik het nummer ‘This is a move’ helemaal grijs. Het gaat over een beweging van God. Dat Hij nog steeds bergen verzet, kettingen breekt, lichamen opwekt en reuzen verslaat. Dat Hij nog steeds wonderen verricht. Dat we dat geloven en ontvangen.

Dag in dag uit stond dat nummer dus aan en zong ik het mee. Zelfs als het niet aanstond was ik het zelf nog aan het zingen. De grap is dat ik me er dus echt kapot aan irriteerde. Ik had helemaal geen zin om een nummer over geloof en verwachting te luisteren (en zingen), terwijl ik dit van binnen totaal niet voelde of er überhaupt geloof voor had. Maar, zoals dat met muziek wel vaker gaat, kun je er niks meer aan doen als een nummer eenmaal in je hoofd zit.

Ik begon erover na te denken waarom ik me zo boos voelde en mijn frustraties hierover met God te delen. Ik merkte dat er een stuk pijn en verdriet los kwam. Teleurstelling, moe van het hopen en geloven in Hem zonder resultaat te zien.

Een stuk uit het liedje sprong er voor mij echt uit: “We are here for You, come and do what You do. We are here for You, come and do what You do. We set our hearts on You, come and do what You do. Cause we need a move.”

Ja, écht zijn en eerlijk zijn met God is oké. Nodig zelfs. Juist doordat ik dat deed, kwam er ruimte voor overgave. Wat er ook aan de hand is of hoe ik me ook voel, uiteindelijk mag ik me elke keer weer overgeven aan Hem. In Zijn armen vallen, die er altijd voor me zijn. Of ik nou alles begrijp en geloof, of niet. Het maakt niet uit. Ik mag zijn bij Hem. En als ik dat doe en me gewoon overgeef aan Hem, komt er op een of andere manier dus altijd weer rust en vrede. Dat Hij is wie Hij zegt dat Hij is. Dat Hij doet wat Hij zegt dat Hij doet. Dat ik mag verwachten! Ik ben het nummer vanaf dat moment heel bewust gaan zingen. Heer ik ben hier voor U, kom en doe wat U doet. Ik heb U nodig.

Ik wil je bemoedigen dat je mag verwachten en vertrouwen dat Hij doet wat Hij belooft. Ook in jouw leven. Dat Hij álles in Zijn hand heeft. Dat Zijn plannen en intenties met jou goed zijn. Dat Hij alles in je leven gaat uitwerken ten goede. Maar het begint elke keer weer met overgave.. Schep jij ruimte voor Hem, zodat Hij in jouw leven kan doen wat Hij wíl doen?

PS: Ik waarschuw je. Als je dit nummer eerlijk en met overgave gaat zingen, krijg je dus wel weer geloof voor je situatie. Just so you know ;)