Doorgraven

Verhalen met impact…

God herinnerde me vanmorgen aan een verhaal wat Kris Vallotton deelde enige maanden geleden op een conferentie in Nederland. Ik wil het met jullie delen, omdat het een verhaal is met een boodschap voor dit seizoen en misschien ook wel juist voor jouw leven.

Enkele tientallen jaren geleden werd in Amerika een goudmijn gevonden. Tijdens het afgraven werd als snel duidelijk dat dit een van de meest rijke mijnen was die ooit in de USA ontdekt was.

Toen de afgravingen dicht bij een van de rijkste goudaders kwam, die dit gebied rijk was, vonden ze iets zeer opmerkelijks. Ze troffen een oude mijngang aan, die honderd jaar eerder daar was gegraven en uitgehakt.

Op enkele honderden meters afstand van het begin van de rijkste goudader die in deze eeuw is gevonden en die nog steeds goud oplevert tot op de dag van vandaag. Jaren lang gezwoegd, alles opzij gezet, omdat ze wisten er moet hier ergens goud zitten.

Maar net voor de doorbraak, misschien een paar dagen extra werken, was het genoeg geweest. De pijn was te groot, de teleurstellingen te veel, het aantal keren dat ze opnieuw met goede moed waren begonnen, had het maximum bereikt.

Kan je voorstellen… hoe zullen deze mannen uit hun gang zijn gekomen. Jaren hard werken voor niets. Weer ergens anders opnieuw gaan beginnen. Zelfs niet eens weten of je überhaupt ooit dat gaat vinden waar je naar op zoek bent of nodig hebt.

En dat terwijl ze er zo dichtbij zijn. Zo dichtbij, dichterbij dan ooit… op misschien 30 hamerslagen afstand van de grootste rijkdom en overvloed die ze zich maar kunnen bedenken.

Ga door, volhard, geef nooit op, richt je op het doel. Laat je niet ontmoedigen. Doe alles wat je doet voor Jezus, dat voorkomt teleurstelling. Sluit het woord “opgeven” gewoon uit, omdat je weet dat er een prijs is weggelegd voor jou.

Op mij had dit verhaal impact. Ik weet inmiddels door vele momenten in ons eigen leven dat het echt zo is. Als de druk in je ziel, je geest en je lichaam toenemen. Als je denkt het gaat echt niet meer. Als je merkt dat je wil stopen, wegrennen, verdwijnen, opgeven… Doe het niet, kijk kritisch naar je motivatie… en ga door… want de doorbraak is dichtbij!